Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, τα καλλιτεχνικά του σχέδια αλλά και τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.
«Λύσσαξε το διαδίκτυο, με παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι που είχαν να μου μιλήσουν για δεκαετίες», ανέφερε για την περιπέτεια της υγείας του. «Αυτή τη φορά ήταν βαρύς ο κορωνοϊός, με πυρετό και δύσπνοια» αποκάλυψε, περιγράφοντας την επίπονη εμπειρία του από τη νοσηλεία. «Είναι μια παράξενη εμπειρία αυτή η οποία έζησα», κατέληξε.
«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το χιπ-χοπ και το ραπ γιατί εκεί υπάρχει ταύτιση λέξεων και ήχου» ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εκτιμώντας ότι μελλοντικά «το ραπ θα γίνει κάτι πολύ ποιητικό».
Σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο Διονύσης Σαββόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του», ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας: «Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε ότι σέβεται «όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», όμως επεσήμανε ότι παρατηρεί «ότι κάποια από αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλαιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μιας υπερβολικής και αδικαιολόγητης αυτοπεποίθησης που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόμαστε σε μια εποχή που «μας χρειάζεται μια ωριμότητα» και μια ικανότητα «διαχείρισης», ενώ τόνισε ότι «δεν γνωρίζει καλύτερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» για τα παραπάνω.
«Ο κόσμος έχει περάσει κρίση, επιδημίες, μετακινήσεις πληθυσμών, ελληνοτουρκικά, πόλεμο στην Ουκρανία», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες «φεύγουν ορισμένες ψευδαισθήσεις και σε αναγκάζουν να σκεφτείς περισσότερο τι είναι το βασικό, το κανονικό, το πιο επείγον».
Σχολιάζοντας το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο Διονύσης Σαββόπουλος αναφερόμενος σε όλους τους αρχηγούς – εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είπε, – παρατήρησε «μέσα στην ευφυία τους και την αγάπη τους για την πατρίδα, μια φοιτητική ξεγνοιασιά», ενώ έκανε λόγο για «μη κατασταλλαγμένα» πρόσωπα.