Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Διπλό φονικό στην Κέρκυρα: Τα σημειώματα στο σπίτι του δολοφόνου δείχνουν προμελετημένο έγκλημα

Η διπλή δολοφονία στην περιοχή Δασιά της Κέρκυρας ερευνάται από τις αρχές. Η ιατροδικαστική έκθεση μαρτυρά πως ο θύτης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του. Σύμφωνα με τρία αποκαλυπτικά σημειώματα που βρέθηκαν στην οικία του, το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονταν στην 63χρονη σπιτονοικοκυρά, στην πρώην σύζυγό του και στον 63χρονο γείτονα, τα δύο του θύματα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αυτόχειρας να ήθελε να σκοτώσει μόνο τη σπιτονοικοκυρά του, αλλά πυροβόλησε και τον γείτονά του όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον αποτρέψει βλέποντάς τον με την καραμπίνα.

Στο πρώτο σημείωμα σύμφωνα με πληροφορίες ο δολοφόνος και αυτόχειρας αναφερόταν στην σπιτονοικοκυρά του υποστηρίζοντας ότι η 63χρονη αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει με την οποία εκείνος έμενε στο διαμέρισμα του συγκροτήματος χωρίς να καταβάλλει ενοίκιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Στο δεύτερο σημείωμα ο δράστης αναφέρεται στην οικογένειά του και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς: κατηγορούσε την πρώην σύζυγό του η οποία σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 67χρονος τον είχε αποξενώσει από τα παιδιά του.

Το τρίτο σημείωμα ήταν βιαστικά γραμμένο και ο δράστης αναφέρεται στο θύμα του τον οποίο κατηγορούσε ότι ήταν κακός γείτονας με τη συμπεριφορά του και εικάζεται ότι γράφτηκε μετά τη δολοφονία.

Τα δυο πρώτα σημειώματα ο δράστης και αυτόχειρας τα είχε γράψει πριν την διπλή δολοφονία της σπιτονοικοκυράς του και του γείτονά του γεγονός που μαρτυρά και την προμελέτη στο έγκλημα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αυτόχειρας να ήθελε να σκοτώσει μόνο τη σπιτονοικοκυρά του, αλλά σκότωσε και τον γείτονά του όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον αποτρέψει βλέποντάς τον με την καραμπίνα.
Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι οι πυροβολισμοί έγιναν εξ’ επαφής ενώ σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Κέρκυρας κ. Ιωάννης Αϊβατιδης δήλωσε ότι:

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου, και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοχειριάστηκε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων