Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

“Διπλωματικός ακόλουθος” της κυβέρνησης ο Ιβάν Σαββίδης – Παρών στις επαφές Τσίπρα-Πούτιν

Υψηλές επαφές θα έχει την Τετάρτη (8/4) ο Ιβάν Σαββίδης στην Μόσχα και γι’ αυτό ταξιδεύει πίσω στην Ρωσία σήμερα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα είναι παρών στις επαφές που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και μάλιστα θα έχει και συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο των συζητήσεων του με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το καλά ενημερωμένο σε ζητήματα της ποντιακής ομογένειας pontos-news.gr που αναφέρει ότι η συνάντηση του Σαββίδη με τον Τσίπρα θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευτεί την ιδιότητα που έχει ως “συντονιστής της 5ης περιφέρειας ΣΑΕ πρώην χωρών της ΕΣΣΔ και πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας”.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, στενός συνεργάτης του ομογενή επιχειρηματία (πιθανότατα ο Αρτούρ Νταβίντιαν, που είναι δηλωμένος οπαδός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ), βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα και είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη, συμμετέχοντας στην προετοιμασία του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στην ρωσική πρωτεύουσα.

Οι παραπάνω πληροφορίες ενισχύουν το σενάριο που έχει κυκλοφορήσει ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει παίξει ρόλο “γέφυρας” μεταξύ Τσίπρα και Πούτιν και οδήγησε στην επικείμενη συνάντηση των δύο αντρών.

Πιθανόν ο Σαββίδης να επιστρέψει στην Ελλάδα για να γιορτάσει μαζί με συγγενικά πρόσωπά του το Πάσχα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων