Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Direct: Αυτόνομη εφαρμογή messaging από το Instagram

Μία αυτόνομη εφαρμογή instant messaging, ονόματι Direct, δοκιμάζει το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook- καθιστώντας την το τρίτο εργαλείο chat της εταιρείας, μαζί με τα WhatsApp και Messenger.

«Με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Instagram Direct, σήμερα ανακοινώνουμε τη δοκιμή της standalone εφαρμογής Direct. Είναι γρήγορη και διασκεδαστική. Είναι μόλις σε έξι χώρες για αρχή, αλλά ανυπομονούμε να τη δοκιμάσετε όλοι» έγραψε ο Κέβιν Γουάιλ, αντιπρόεδρος product του Instangram σεtweet του.

Η συγκεκριμένη κίνηση παραπέμπει σε αυτό που έκανε το Facebook με το Messengerτο 2014. Το Instagram Direct, σύμφωνα με το TheVerge, είναι διαθέσιμο σε Androidκαι iOS από την Πέμπτη σε Χιλή, Ισραήλ, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Ουρουγουάη.

Εάν ο χρήστης το εγκαταστήσει, εξαφανίζεται το inbox από την εφαρμογή τουInstagram, και η πρόσβαση σε αυτό είναι δυνατή μόνο μέσω της εφαρμογής messaging.

Προς το παρόν, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το TheVerge, βρίσκεται σε πειραματική φάση, και δεν έχει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτά που βρίσκει κανείς επί της παρούσης στο Instagram.H εφαρμογή αποτελείται από τρεις οθόνες και, όπως και στοSnapchat, ανοίγει απευθείας στην κάμερα (πάντως ο χρήστης δεν χρειάζεται να τραβήξει αναγκαστικά φωτογραφία- αρκεί να πάει παρακάτω για να βρει την οθόνη όπου μπορεί να πληκτρολογήσει μήνυμα).

Στα αριστερά της κάμερας υπάρχει μια οθόνη προφίλ μέσω της οποίας μπαίνει κανείς στα settings, αλλάζει λογαριασμούς και αποκτά πρόσβαση σε άλλα σημεία του Instagram. Το inbox βρίσκεται στα δεξιά.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner