Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Διθυραμβικά σχόλια από τον Ξένο Τύπο για την Σαντορίνη – «Η Ελλάδα άνοιξε!»

Με διθυραμβικά δημοσιεύματα υποδέχεται για δεύτερη μέρα ο διεθνής Τύπος το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, ανάγοντας την εικόνα της Σαντορίνης σε εμβληματική για το καλοκαίρι του 2020.

Τα δημοσιεύματα στα μεγάλα διεθνή μέσα και πρακτορεία δεν αναφέρονται μόνο στο νησί και το ηλιοβασίλεμα, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα και η κυβέρνηση την πανδημία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι σχεδόν διπλάσια τα αφιερώματα στον ελληνικό τουρισμό σήμερα, σε σχέση με το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά το προσκλητήριο Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη, γεγονός που αποτυπώνει τον αντίκτυπο από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να «πάρει πάνω του» το συμβολικό άνοιγμα του τουρισμού.

Handelsblatt: Πρωθυπουργός Μητσοτάκης- «Η Ελλάδα είναι πάλι ανοιχτή»

Με φόντο το νησί της Σαντορίνης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανοίγει την τουριστική σεζόν, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

To ρεπορτάζ του ανταποκριτή Γκερντ Χέλερ αναφέρει μεταξύ, άλλων, ότι ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 99% το φετινό Μάιο στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Οι κάτοικοι απολαμβάνουν μόνοι τους την εξαιρετική θέα του ηλιοβασιλέματος στην καλντέρα. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τη Σαντορίνη, το πιο πολυφωτογραφημένο ελληνικό νησί, για να ανακοινώσει την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μετά την υποχρεωτική παύση λόγω κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι ανοιχτή», είναι το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού. «Από τη Δευτέρα, οι επιβάτες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό και να παραμείνουν σε καραντίνα. Η διεθνής αεροπορική κίνηση προς τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα αεροδρόμια των νησιών θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Θα διεξάγονται μόνο δειγματοληπτικά τεστ».

«Ωστόσο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αυστηρά. Στα αεροδρόμια μπορούν να εισέρχονται μόνο οι επιβάτες, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική στα κτίρια και στα αεροσκάφη. Οι πλαστικοί δίσκοι που τοποθετούν οι επιβάτες τα ρούχα και τις ηλεκτρονικές συσκευές κατά τον έλεγχο ασφαλείας απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Οι επιβάτες πρέπει να τηρούν ελάχιστη απόσταση 1,5μ. στο check-in, στον έλεγχο ασφαλείας και στις πύλες», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, με εξαίρεση την Κύπρο. Πέρυσι, ο τουρισμός συνέβαλε με ποσοστό 21% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ μία στις πέντε θέσεις εργασίας συνδέεται με τον τομέα αυτό»…

«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας», όπως τόνισε στην ομιλία του με θέα την Καλντέρα.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη της υγείας των επισκεπτών μας, η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Εργαστήκαμε σκληρά για να κρατήσουμε τους φιλοξενούμενούς μας υγιείς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Ο Μητσοτάκης, γράφει η εφημερίδα, «βλέπει επιστροφή στις σημαντικές αξίες. Για τον ίδιο, το ελληνικό καλοκαίρι είναι «το αίσθημα χαράς, ελευθερίας και γαλήνης. Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει αυτό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Όταν ρωτήθηκε πού θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, απάντησε γελώντας, «ποιες διακοπές;».

Σε άλλο άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει ότι πλέον στην Ελλάδα είναι όλα τα μουσεία ανοιχτά.

Reuters: Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό και περιμένει τους ξένους επισκέπτες

«H Ελλάδα καλωσορίζει τους ξένους επισκέπτες, ξαναρχίζει ο τουρισμός του καλοκαιριού», είναι ο τίτλος του πρακτορείου Reuters.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων