Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Δυτική Ελλάδα: Τα άγρια μανιτάρια της Ναυπάκτου

Στις 26 και 27 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στην Αγία Κυριακή Ναυπακτίας που θα αφορά τη γνωριμία με τα άγρια μανιτάρια. Η εκδήλωση αυτή θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Ναυπακτίας και θα συντονισθεί από τον Σύλλογο Λεπτοκαριτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

26 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο.

Στις 20.00 ο Πρόεδρος των μανιταρόφιλων Ελλάδος κος Γεώργιος Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει ηλεκτρονικά τα περισσότερα είδη μανιταριών. Θα γίνει ειδικότερη ανάλυση ποια από αυτά τρώγονται και με ποιό τρόπο μαγειρεύονται καθώς επίσης ποια είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να καταναλώνονται. Στον χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται βιβλία του ιδίου τα οποία θα μπορούσαν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι έναντι αμοιβής, με εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε είδους μανιταριού.

HTML tutorial

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δοκιμή μανιταρογεύσεων συμμετεχόντων και λαϊκό γλέντι με τη συνεργασία φίλων μουσικών.

Όσοι αγαπούν το camping μπορούν να συμμετέχουν και να εξυπηρετηθούν σε ειδικό χώρο με τις σκηνές τους ή τα τροχόσπιτά τους.

———

27 Αυγούστου 2017, ημέρα Κυριακή.

Στις 8.00 το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο από Ναύπακτο το οποίο θα φτάσει στην Αγία Κυριακή στις 9.00.

Από τις 9.00 μέχρι τις 10.30 θα υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές:

1. Περίπατος στο δάσος για περισυλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό.

2. Επίδειξη περισυλλογής τρούφας από εκπαιδευμένα σκυλιά με τους συνοδούς τους.

3. Περίπατος στη Λεπτοκαριά και ξενάγηση στους όμορφους καταρράχτες του Κεφαλόβρυσου.

4. Όσοι δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν κάποια από τις αναφερθείσες δραστηριότητες, θα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους μέσα στα έλατα, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, με καταπληκτική θέα τον Κορινθιακό Κόλπο.

Από 11.00 έως 13.00 θα γίνει επίδειξη μαγειρέματος μανιταριών από εξειδικευμένους σεφ και το αποτέλεσμα θα προσφερθεί για δοκιμή σε όσους θέλουν να γευθούν τα άγρια και πολύ νόστιμα μανιτάρια.

Από 13.00 μέχρι 16.00 θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή μουσική που θα επιλέγει επαγγελματίας DJ και ξεφάντωμα με παραδοσιακούς χορούς.

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα όπου ο καθένας θα μπορεί να παραγγέλνει φαγητά της επιλογής του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων