Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Δίωξη για έξι γιατρούς και οκτώ στελέχη δημόσιου νοσοκομείου για προμήθειες και υπερκοστολόγηση υλικών

Βαριά κακουργηματικού βαθμού κατηγορία απήγγειλε η Εισαγγελία σε βάρος γιατρών και διοικητικών στελεχών δημόσιου νοσοκομείου για υπόθεση υπερκοστολόγησης αναλώσιμων υλικών που φέρεται να προκάλεσε ζημιά άνω των 3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Η δίωξη στρέφεται κατά έξι γιατρών και οκτώ διοικητικών στελεχών νοσοκομείου, το οποίο δεν ανακοινώνεται προς το παρόν από την Εισαγγελία και αφορά το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

Ασκήθηκε δε, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε για υπόθεση υπερκοστολογημένων αιμοστατικών υλικών που προμηθευόταν το επίμαχο νοσοκομείο από συγκεκριμένη εταιρεία με αδιαφανείς διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις, την περίοδο 2007 έως και 2009.

Η κατηγορία που αποδίδει ο Εισαγγελέας σε βάρος των εμπλεκομένων γιατρών και στελεχών του νοσοκομείου αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ αλλά και τα 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Την υπόθεση θα αναλάβει πλέον ανακριτής ο οποίος θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες και της προμηθεύτριας εταιρείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων