Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Διχάζει τη ΝΔ ο Στουρνάρας

Στο στόχαστρο έχει μπει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών. Η αιτία της στοχοποίησής του Γιάννη Στουρνάρα δεν βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι το τοπίο γύρω από τον περιβόητο ενιαίο φόρο ακινήτων παραμένει θολό, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ήδη έντονες αντιδράσεις.

Ο Στουρνάρας πριν από μερικές ημέρες “έκαψε” την διακυβέρνηση Καραμανλή με την διαπίστωσή του ότι η διετία 2007-2009 ήταν καταστροφική για την χώρα διότι- όπως είπε- δεν ελήφθησαν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να συγκρατήσουν το έλλειμμα κι επομένως την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.

Αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού, όμως οδήγησε σε προβληματισμό και το Μαξίμου το οποίο στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να έχει εσωκομματικά προβλήματα και τους “καραμανλικούς” απέναντι. Άλλωστε η πρόσφατη ψηφοφορία για την λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή έδειξε ότι οι Καραμανλικοί ακολούθησαν την δική τους γραμμή ψηφίζοντας και για Παπανδρέου στις τέσσερις κάλπες και όχι μόνο σε μία κάλπη όπως έπραξαν οι Σαμαρικοί.

Κατόπιν αυτών το Μαξίμου έστειλε μήνυμα στον κ. Στουρνάρα να προσπαθήσει να…διορθώσει τις δηλώσεις του. Έτσι εκείνος προέβη σε νέες δηλώσεις “καρφώνοντας” αυτήν την φορά και τον Γιώργο Παπανδρέου διότι δεν άκουσε την…έκκληση Καραμανλή στην ΔΕΘ του 2009 για δημοσιονομικές περικοπές και καθυστέρησε στην λήψη τους. Εκ των πραγμάτων ο υπουργός Οικονομικών αποτελεί πλέον “μαύρο πρόβατο” και για τους παπανδρεϊκούς.

Επιπλέον, ο Στουρνάρας δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει με ποια λογική συμφώνησε στην έγκριση αμοιβών για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ύψους 150.000-210.000 ευρώ ετησίως, την ώρα που οι περικοπές στους πολίτες πάνε σύννεφο!!!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων