Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Δίχως φανφάρες ο Μελισσανίδης

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα εμφανιζόταν επιθετικός σε βάρος των άλλων επιχειρηματιών του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επαναστατικές ανακοινώσεις για την ΑΕΚ, με βαρύγδουπες υποσχέσεις για αυτοκρατορίες και διακρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ή με αλαζονική και εκδικητική στάση έναντι όσων έριξαν την ομάδα στον αγωνιστικό και οικονομικό γκρεμό…

Δικαιώθηκαν εκείνοι που είχαν προβλέψει ότι ο Μελισσανίδης θα παρουσίαζε ένα ρεαλιστικο σχέδιο σταδιακής επιστροφής της ΑΕΚ σε πραγματικές συνθήκες ισχυρής εταιρείας και ομάδας.

Έβαλε ως πρωταρχικό στόχο την κατασκευή του γηπέδου και την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, σε πλάνο διετίας. Για να μπορέσει να το πετύχει χρησιμοποίησε έξυπνη επικοινωνιακή τακτική.

Για την άνοδο στις κατηγορίες είπε ότι κι εκείνος να έπαιζε μπάλα θα τα κατάφερνε, δίνοντας στον κόσμο της ομάδας την αίσθηση ότι δεν έχουν απωλέσει το ρόλο του υποστηρικτή μιας μεγάλης ομάδας. Παραμενουν οπαδοι μιας μεγαλης ομαδας που απλως βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης. Βγάζει δηλαδή από τη μέση το «ξενέρωμα» ότι η ΑΕΚ θα παίζει στη Γ Εθνική.

Για το γήπεδο έβαλε ξανά στο τραπέζι το όνομα «Αγια Σοφιά» και ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για εμπορικές χρήσεις και «σούπερ μάρκετ», αλλά για ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που υπήρχε το προηγούμενο επί δεκαετίες. Κι εδώ μίλησε σε καρδιές Ενωσιτών.

Γνωρίζοντας ότι ούτως ή άλλως η παρουσία του στο restart της ΑΕΚ έχει ήδη γίνει αποδεκτή από όλο τον κόσμο της ομάδας, δεν είχε ανάγκη να κάνει επίδειξη ισχύος ούτε να «πουλήσει» υπερβολικά όνειρα.

Άλλωστε η μεγάλη μερίδα των ανθρώπων που λατρεύουν την ΑΕΚ και είναι δίπλα της δεν έίχε ανάγκη την επιστροφή Μελισσανίδη για να ακούσει μεγαλόσχημες μπαρούφες. Τον είχε ανάγκη για αυτόν ακριβώς το ρόλο που ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του: τον εγγυητή για το μέλλον του συλλόγου.

Με την επισημοποίηση της ενασχόλησής του με την ΑΕΚ και τις πρώτες του εξαγγελίες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλησε και πέτυχε να έχει στο πλευρό του τον πολύ κόσμο και τους ισχυρούς παράγοντες της ΑΕΚ με όλο τους το είναι. Με την καρδιά και την τσέπη τους, για να ενισχύσουν εμπράκτως τη μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή στην κορυφή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων