Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΝΤ: Μπαίνει στο πρόγραμμα μόνο με μείωση χρέους και μεταρρυθμίσεις

Ενώ εδώ και μήνες αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, σήμερα το Ταμείο ανακοίνωσε την πρόθεση του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο, ωστόσο αφού υλοποιηθούν οι δύο προϋποθέσεις (συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και γενναίο μεταρρυθμιστικό πακέτο) που έχει θέσει.

Την τοποθέτηση έκανε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επεσήμανε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι επιβεβλημένη καθώς η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης αγγίζει το 10% του ΑΕΠ, γεγονός που, όπως είπε, θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι οποίες, προς το παρόν, εξετάζονται. Όπως είπε «δεν έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. Θα τις συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους στο πλαίσιο της αξιολόγησης».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων