Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Το σημερινό doodle της Google για το Κορίτσι της Chiquita

Στη Βραζιλιάνα τραγουδίστρια της σάμπα, χορεύτρια και ηθοποιό του Broadway και του Cinema, Μαρία ντο Κάρμο Μιράντα ντα Κούνια ή απλώς Κάρμεν Μιράντα, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, για την 108η επέτειο της γέννησής της.

Παρόλη τη σύντομη ζωή της (9 Φεβρουαρίου 1909-5 Αυγούστου 1955), η Κάρμεν κατάφερε να τη λατρέψει το κοινό και να αναδειχθεί σύντομα σε εθνική σταρ.

Σημαντικό βήμα στην καριέρα της υπήρξε η αναγνώριση του ταλέντου της από τον Αμερικανό θεατρικό ιμπρεσάριο, Λι Σούμπερτ, με αποτέλεσμα να καταφέρει να παίξει στο Broadway και συγκεκριμένα στα μιούζικαλ «The Streets of Paris» και «Down Argentine Way». Η διάκρισή της έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν δέχτηκε πρόσκληση από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Franklin Roosevelt, να τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο.

Η ένδοξη ζωή της, ωστόσο, έλαβε σύντομα τέλος. Μόλις στα 46 της, έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, που προκλήθηκε από την εξάρτησή της στο αλκοόλ και στις ουσίες, και λίγες ώρες αργότερα πέθανε από ακολουθούμενο επεισόδιο.

Πάνω από 500.000 Βραζιλιάνοι παρευρέθηκαν στην κηδεία της και τα υπάρχοντα της σταρ δωρίθηκαν από τον σύζυγό της για τη δημιουργία μουσείου στη μνήμη της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων