Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Δορυφόρο στο διάστημα στέλνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για να δώσει Internet στην Αφρική

Είναι γνωστό το όραμα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δημιουργού του Facebook, για τη δικτύωση όλων των ανθρώπων και την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στο Internet.

Μέσω της πρωτοβουλίας Internet.org ο δημιουργός του Facebook προωθεί τα σχέδια του, σε συνεργασία με πολλούς φορείς, οργανισμούς και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πώς σχεδιάζει να καλύψει άμεσα μεγάλες περιοχές της αφρικανικής ηπείρου, όπου η έλλειψη επίγειων υποδομών και δικτύων είναι καθολική.

«Ενθουσιασμένος ανακοινώνω το πρώτο μας έργο παροχής Internet από το διάστημα. Ως μέρος των προσπαθειών μας μέσω του Internet.org, για να συνδέσουμε τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με την Eutelsat για να στείλουμε σε τροχιά έναν δορυφόρο που θα συνδέει εκατομμύρια ανθρώπους», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

HTML tutorial

«Με τη χρήση αεροσκαφών και δορυφόρων, διευρύνουμε τους τρόπους με τους οποίους δίνουμε πρόσβαση στο Internet από τον ουρανό… Για ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι παραδοσιακές υποδομές σύνδεσης είναι αναποτελεσματικές. Γι’ αυτό χρειάζεται να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Eutelsat, ένας νέος δορυφόρος που ονομάζεται Amos-6 πρόκειται να παράσχει διαδικτυακή κάλυψη σε μεγάλα τμήματα της υποσαχάριας Αφρικής. Ο δορυφόρος Amos-6 είναι υπό κατασκευή. Θα εκτοξευτεί το 2016 και όταν βρεθεί σε γεωστατική τροχιά θα καλύπτει μεγάλα τμήματα της Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας Αφρικής», εξηγεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων