Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Δραγασάκης: «Φταίμε κι εμείς που δαιμονοποιήθηκε η λέξη μνημόνιο»

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον realfm πριν από λίγο έκανε λόγω την ανάγκη να υπάρχει μία κυβέρνηση με ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφεία. Παράλληλα επέρριψε ευθύνες και στον κόμμα του για τη δαιμονοποίηση της λέξης μνημόνιο.

«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ο Γιάννης Δραγασάκης, και συμπλήρωσε ότι

«Το δεύτερο είναι ότι σε αυτή την τετραετία στην οποία μπαίνουμε, πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία, όχι απλώς να διεκπεραιώσουμε κάποιες υποχρεώσεις αλλά να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης που λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε. Επομένως με αυτή την έννοια, και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θεωρώ ότι αυτό που λέμε αυτοδύναμη πλειοψηφία αντανακλά όχι έναν στενά κομματικό στόχο, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα».

Τόνισε ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε ή να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο και νέων εκλογών. Σημείωσε μάλιστα ότι «Εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε αυτόν τον καιρό».

Αναφερόμενος στην επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές που επιχείρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «Αυτό που τουλάχιστον εγώ βίωσα αυτούς τους μήνες, δεν ήταν μία συνήθης διαπραγμάτευση. Ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος…»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων