Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Dress code αλλά και …. «πιπέρι στο στόμα»!

Όπως λέει κι ο σοφός λαός «όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε». Έγινε μεγάλη κουβέντα στην Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή για τα κοντομάνικα μπλουζάκια, τα σκισμένα τζιν, τα εμφανή τατουάζ και τα προκλητικά συνολάκια των «εθνοπατέρων» και «εθνομαμάδων». Όπως γράφτηκε μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απευθυνόμενος προς τους γραμματείς των ΚΟ των κομμάτων είπε, μεταξύ άλλων, «Δεν μπορεί να μπαίνουν βουλευτές στην Ολομέλεια με ξεχειλωμένα μπλουζάκια. Είναι θέμα».

Εδώ μπορεί κανείς να γελάσει με την καρδιά του. Διότι αν είναι θέμα τα μπλουζάκια και τα συνολάκια τι πρέπει να είναι όλα τα άλλα που έκαναν διαχρονικά οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να εισπράττουν σήμερα το…ανάθεμα της κοινωνίας; Ε, σε κάτι τέτοιες ερωτήσεις, οι κοινοβουλευτικοί μας δυσκολεύονται να απαντήσουν και για αυτό άλλωστε απαξιώνονται όλο και περισσότερο στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Εν πάση περιπτώσει, αποφασίστηκε να τηρείται κάποιος ενδυματολογικός κώδικας (dress code) και χθες στη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του. Οι περισσότεροι βουλευτές υπάκουσαν στον «κώδικα» και ήταν ευπρεπώς ντυμένοι. Οι κύριοι πήγαν με τα κοστουμάκια τους και οι κυρίες με τα συνολάκια τους. Το προεδρείο είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση.

Βέβαια στη σχετική συζήτηση που είχε γίνει στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, οι παρατηρήσεις δεν αφορούσαν μόνον το ντύσιμο αλλά και τη συνολικότερη συμπεριφορά των βουλευτών όπως και τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν στην αίθουσα. Έτσι η ικανοποίηση κράτησε για λίγο, αφού ο Κασιδιάρης έσπασε τον «κώδικα». Πήγε μεν με κουστουμάκι αλλά άνοιξε το στοματάκι και επετέθη στη Φωτεινή Πιπιλή λέγοντάς της: «Τι μιλάς ρε, κάτσε κάτω εσύ ρε, τι μιλάς; Πάλι πιωμένη είσαι; Γύρνα μπροστά!». Μετά τις συστάσεις του προεδρείου πάντως, ο Κασιδιάρης κάθισε ήσυχος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων