Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Δρίτσας: Οι εργασίες στον Σκαραμαγκά θα κρίνουν την μεταφορά των προσφύγων του Πειραιά

Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι η διαδικασία μετακίνησης και άλλων ατόμων προς τη συγκεκριμένη δομή θα επαναληφθεί πιθανότατα αύριο και την Πέμπτη.

Ο κ Δρίτσας υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών θα καταβάλουν σήμερα προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1, ενώ αναφορικά με τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν στο λιμάνι του Πειραιά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, είπε ότι αυτά θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από Μεγάλη Δευτέρα.

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και τις αντιδράσεις που υπάρχουν εκ μέρους εταιρειών, ανέφερε ότι αν και δεν είναι ένα θέμα το οποίο το διαχειρίζεται ο ίδιος, εκτίμησε ότι η αστυνομία θα καταβάλει εκ νέου προσπάθειες, προκειμένου να πείσει αυτούς τους ανθρώπους ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα η γραμμή θα απελευθερωθεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σχολιάζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας για περίπου 10 λεπτά που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι μια ομάδα περίπου 25 αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός μεμονωμένο και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του λιμενικού αντιμετώπισαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία. Στο λιμενικό σώμα και στο υπουργείο Ναυτιλίας προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα χωρίς να δημιουργούμε νέα, ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών κρατώντας ένα πανό με σύνθημα υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου για περίπου 10 λεπτά και αποχώρησαν. Κατά την απομάκρυνση τους πέταξαν μπογιά στο υπερυψωμένο φυλάκιο στην περίφραξη του υπουργείου.

Αύριο το απόγευμα η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή έχει προγραμματίσει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης εργατικά σωματεία και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

«Στη χώρα μας το κίνημα υπέρ των προσφύγων αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, εκφράζουν καθημερινά με πολύμορφους τρόπους την στήριξη και την συμπαράστασή τους στα δικαιώματα των προσφύγων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων και η ΠΕΝΕΝ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων