Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Δωρεά 20.000 βιβλίων στον Δήμο Καστοριάς από τον κ. Σημαιοφορίδη

Την προσωπική του συλλογή, που απαριθμεί περίπου 20.000 βιβλία, δώρισε στον Δήμο Καστοριάς ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης, προκειμένου να εμπλουτίσει την τοπική βιβλιοθήκη.
Ο κ. Σημαιοφορίδης, ο οποίος διετέλεσε και δήμαρχος Καστοριάς, παρευρέθη χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε να γίνει αποδεκτή η πρόταση για δωρεάν παραχώρηση της προσωπικής του συλλογής βιβλίων, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τον Δήμο.
«Τα βιβλία θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα καθορισθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να λειτουργήσει ως αυτοτελές παράρτημα της υπάρχουσας βιβλιοθήκης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, εξαίροντας την πρωτοβουλία του κ. Σημαιοφορίδη «για την γεμάτη συμβολισμό και ουσία προσφορά του».
«Ευελπιστώ ότι τα βιβλία θα πιάσουν τόπο και θα μείνουν, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρο το Νομό» τόνισε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σημαιοφορίδης. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια συλλογή με ευρεία θεματολογία, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιστορικά βιβλία για την Δυτική Μακεδονία, αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων