Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Δυνατός ο ΠΑΟ του Αναστασίου

Το υψηλού επιπέδου δυσκολίας φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο έδειξε στο κοινό του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι οι πράσινοι θα είναι στην προσεχή σεζόν περισσότερο ανταγωνιστικοί απ’ όσο αναμενόταν.

Για να μπορέσει ξανά ο μέσος οπαδός του Παναθηναίκού να ενθουσιαστεί, προφανώς θα απαιτηθεί πολύς καιρός. Να ελπίζει όμως ότι η ομάδα του δεν θα είναι ένας απλός κομπάρσος στην επόμενη Σούπερ Λίγκα κι ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει καλά παιχνίδια και να διεκδικήσει στόχους, μπορεί άνετα να το κάνει.

Στη νεανική ομάδα που έκανε την προετοιμασία στο εξωτερικό και είχε σοβαρότατες αδυναμίες, προστέθηκαν έμπειροι και καλοί ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν το επίπεδο και ισχυροποιούν το σύνολο. Ο Σίλντεφελντ κυρίως, αλλά και οι Μπέργκ, Μέντες, μαζί με 1-2 κινήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, δίνουν την προσωπικότητα και το leadership που χρειάζεται μια ομάδα σαν τον Παναθηναίκό για να έχει σταθερότητα και να προωθήσει το ταλέντο παικτών σαν του Μαυρία, του Καπίνο, του Κουτρουμπή, του Τριανταφυλλόπουλου, του Ντίνα και του Μαρινάκη. Ο τελευταίος από…όνομα παραπέμπει σε αντίπαλο, αλλά από αξία και προοπτική μπορεί να γίνει ο αγαπημένος Μαρινάκης των φίλων του ΠΑΟ.

Όπλο του Παναθηναϊκού αποδεικνύεται η σοβαρή και μοντέρνα δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του, οι οποίοι προσπαθούν με ιδέες και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ποδοσφαιρικής τακτικής να αναπληρώσουν τα κενά από το μειωμένο μπάτζετ.

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά, ο Παναθηναίκός – δίχως την πίεση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων – έχει την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή σε αγωνιστικό επίπεδο, να μειώσει τις γκρίνιες του κόσμου σχετικά με τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας και να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, έχοντας μια καλή μαγιά παικτών και προσπαθώντας να λύσει τα άλλα μεγάλα του προβλήματα δίχως πρόσθετα άγχη κακής αγωνιστικής πορείας.

Αυτό είναι στις παρούσες συνθήκες ένα πολύ σημαντικό κέρδος για το «τριφύλλι». Συνθήκες που είναι εντελώς διαφορετικές από αυτά που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος της ομάδας, όμως έτσι όπως είναι τα πράγματα μια νέα αρχή είναι κάτι. Κι από την κατηφόρα της προηγούμενης διετίας, δεν μπορεί παρά να φέρνει αισιοδοξία στη θέση της απογοήτευσης και του μαρασμού…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων