Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Δύο ελληνικές κοινότητες της Αμερικής στηρίζουν το «Δημήτρειο» Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της «Αποστολής» (ΦΩΤΟ)

Οικονομική ενίσχυση 28.700 δολαρίων  παρέδωσαν, σήμερα,  ιερείς  δυο Κοινοτήτων της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αμερικής στον Γενικό Διευθυντή  της «Αποστολής»  κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την στήριξη του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού «Δημήτρειο»  στο Μοσχάτο.

Ο  π. Ευάγγελος  Ευαγγελίδης,  ιερέας  στην  Κοινότητα Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του STAMFORD,  και ο π. Γεώργιος Αναστασίου ιερέας στην  Κοινότητα Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος  στη Corona της  Νέας Υόρκης, συνοδευόμενοι  από τον κ. Κωνσταντίνο Πρέτζα,  Μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού  Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ανέφεραν,  σε συνάντηση τους με τον κ. Δήμτσα, ότι  σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς  σταθμούς  “HellasFm” και  “MegaCosmos” προχώρησαν στην διεξαγωγή ραδιομαραθωνίου καλώντας τους έλληνες ομογενείς να στηρίξουν τα παιδιά οικογενειών  που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Όπως ανέφεραν οι δύο ιερείς η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική και ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και δεν έκρυψε την συγκίνηση χαρακτηρίζοντας ως «κίνηση  αγάπης και παράδειγμα αλληλεγγύης  και αυτή την πρωτοβουλία των ελλήνων ομογενών».

Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, «ο οποίος, όπως είπε,  έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια μας  με αγάπη και πατρική στοργή».

Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για το «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ»  Κέντρο Φροντίδας Παιδιού όπου φιλοξενούνται 60 παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σιτίζονται, μελετούν , απασχολούνται δημιουργικά, ανακαλύπτουν ταλέντα, αναπτύσσουν δεξιότητες, ψυχαγωγούνται, διδάσκονται αξίες και ιδανικά., δέχονται ψυχολογική υποστήριξη.  Ένα πρότυπο κέντρο με ορόσημο το παιδί παρέχοντας  ασφάλεια, στοργή και φροντίδα.

Σχετικά άρθρα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων