Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Δύο γαλλικές φρεγάτες FREMM στο Πολεμικό Ναυτικό

Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREM με χρονομίσθωση, οι οποίες θα ενταχθούν αμέσως στο Πολεμικό Ναυτικό ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Πρόσθεσε δε, ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή ο κ. Κουβέλης σημείωσε: «Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επανήλθε στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από «ατύχημα κατά τη διάρκεια αναχαίτισης που δυστυχώς έχει γίνει πρακτική καθημερινότητας».

Όπως εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ «θα περάσουμε ένα δύσκολο δίμηνο» μέχρι, δηλαδή, τη διεξαγωγή των εκλογών στην Τουρκία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων