Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Δύο παιδιά με συμπτώματα της νόσου Kawasaki σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Ανησυχία στα νοσοκομεία «Αττικόν» στην Αθήνα και «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη καθώς παρουσιάστηκαν σε δύο παιδιά συμπτώματα που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki. Μια νόσος που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα διεθνώς καθώς αρκετά κρούσματα παρουσιάστηκαν ειδικά σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα εάν η λόγω πάθηση συνδέεται με τη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα παιδί νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ. Το δεύτερο στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το ένα από τα παιδιά είναι προς το παρόν αρνητικό στη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και συνεχίζονται οι εξετάσεις.

Για το περιστατικά στο «Ιπποκράτειο»ο καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, Εμμανουήλ Ροηλίδης δήλωσε στο κανάλι Open: «Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι τυπικό kawasaki και την νόσο αυτή την βλέπαμε παλιότερα πριν από τον κορωνοϊό και θα την βλέπουμε και στο μέλλον στην παιδιατρική. Δεν είναι μια συνηθισμένη νόσος, όμως είναι μια νόσος που την βλέπαμε πάντα. Σε κάποια μέρη του κόσμου που υπήρχε και υπάρχει έξαρση της λοίμωξης COVID, όπως στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, παρουσιάστηκαν μερικά κρούσματα παιδιών που μοιάζουν με τη νόσο Kawasaki. Κάποια από αυτά ήταν θετικά στον κορονοϊό και κάποια όχι και εκεί γίνεται μια συζήτηση για το πόσο συσχετίζεται αυτά τα κρούσματα με τον κορωνοϊό. Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση. Αν υπάρχει όμως άλλη συσχέτιση δεν το γνωρίζουμε».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων