Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Eίναι ο Τζέιμς Μποντ ένας μανιώδης αλκοολικός;

Μια νέα μελέτη, η οποία υπογράφεται από τρεις γιατρούς εξετάζει τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ήταν αλκοολικός και μάλιστα μανιώδης.

Οι μελετητές που ερεύνησαν τα μυθιστορήματα του Ιάν Φλέμινγκ και συγκεκριμένα την αληθινή φύση του μυστικού πράκτορα 007 εντόπισαν ότι με 92 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας μανιώδης αλκοολικός.

Συγκεκριμένα από την πρωτότυπη μελέτη οι τρεις γιατροί αποκρυπτογράφησαν 12 μυθιστορήματα όπου ο 007 κατανάλωσε συνολικά 1.150 μονάδες αλκοόλ. Μία μονάδα αλκοόλ στη Βρετανία είναι 10 ml ή 8 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο κατά μέσο όρο είναι στα 10 γραμμάρια.

Εκτός από τις ημέρες όπου ο Τζέιμς Μποντ είναι φυλακισμένος, νοσηλεύεται ή αναρρώνει από κάποια επικίνδυνη αποστολή του, ο πράκτορας λαμβάνει κατά μέσο όρο 92 μονάδες οινοπνευματωδών ανά εβδομάδα οι οποίες μεταφράζονται σε 736 γραμμάρια αλκοόλ ανά επτά ημέρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως όριο τα 210 γραμμάρια την εβδομάδα (3 ποτήρια κρασί την ημέρα).

Οτιδήποτε πέρα από αυτή την κατανάλωση αλκοόλ, θεωρείται υπερβολική. Στα 280 γραμμάρια γίνεται «υψηλού κινδύνου» και πάνω από τα 420 γραμμάρια «επιβλαβής». Ο Τζέιμς Μποντ καταναλώνει την εβδομάδα 736 γραμμάρια αλκοόλ!

«Η εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ από τον Τζέιμς Μποντ είναι τέσσερις φορές υψηλότερη από την επιθυμητή μέγιστη κατανάλωση για έναν ενήλικα άντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ Πάτρικ Ντέιβις, παιδίατρος στο Νοσοκομείο του Νότινγχαμ, ο οποίος είχε συμβολή στη συγγραφή του άρθρου.

Ο «007» παρουσιάζει «σημαντικό κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του ήπατος, κίρρωσης, ανικανότητας και άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ ή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να τραυματιστεί σοβαρά και να πεθάνει εξαιτίας του αλκοολισμού του», αναφέρουν οι ερευνητές της μελέτης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων