Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Ε. Ακρίτα: “Δεν ξεχνάμε Βαγγέλη μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε”

Η Ελενα Ακρίτα  μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε την παρακάτω ανάρτηση υπενθυμίζοντάς μας, ότι σαν σήμερα χάθηκε ένα παιδί εξαιτίας του σχολικού εκφοβισμού…
το πόστ της Έ.Ακρίτα
“Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια πέθανε (😉 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ένα από τα τραγικότερα θύματα της του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Τα μαρτύρια που υπέφερε ο νέος αυτός στα χέρια των βασανιστών του, κανένας να μην τα ξαναπεράσει ποτέ. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να φροντίσουμε για αυτό. Όλοι έχουμε χρέος να το εμποδίσουμε αυτό.
Δεν ξεχνάμε Βαγγέλη μου. Ποτέ δεν θα σε ξεχάσουμε.”
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης (Σέλλι Ρεθύμνου, 23 Μαρτίου 1995[1] – Ιωάννινα, Φεβρουάριος 2015) ήταν φοιτητής κρητικής καταγωγής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα τόσο λόγω του τραγικού θανάτου του όσο και γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται.[2]. Για τον θάνατό του έχει ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία για ανθρωποκτονία από πρόθεση,[3] από τον Ιούνιο του 2015. Η προσωποποίηση της δίωξης[4] και η εκδίκασή της τελεί σε εκκρεμότητα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων