Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

e-ΠΑΣΟΚ

Στα αζήτητα είχαν μείνει όλους τους προηγούμενους μήνες 400 εκατ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία τα οποία θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα των μεταναστών. Το αποκάλυψε προσφάτως αφήνοντας τις σχετικές αιχμές ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Έβαλε λοιπόν μπροστά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων κι αυτό που δεν έγινε σε μήνες έγινε σε μέρες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Μετανάστευσης δημιούργησαν ομάδα συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προκειμένου να διαχειριστεί τα εννιά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά ταμεία που αφορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Για το σκοπό αυτό δέκα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας με εμπειρία σε κοινοτικά προγράμματα ξεκίνησαν δουλειά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με στόχο την άμεση εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων.
Είναι η αψευδής απόδειξη πως στο κόμμα που αγαπούν όλοι να μισούν, στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει αν μη τι άλλο μια «τεχνογνωσία διακυβέρνησης», η οποία έλλειψε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η χώρα το πλήρωσε.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα. Λογισμικό είναι! Λογισμικό κυβερνησιμότητας. Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ μοιάζει με υπολογιστή χωρίς Windows. Κι αυτή ίσως να είναι και η προστιθέμενη αξία του στα σενάρια συνεργασιών την επομένη της κάλπης.

σχετικα αρθρα

205 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img