Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Έβρεξε χρήμα στο Χονγκ Κονγκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Σπύρος Μπόικος,

Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ήταν η αιτία για να κάνουν πολύ χαρούμενα χριστούγεννα αρκετοί κάτοικοι της ασιατικής πόλης. Ένα αυτοκίνητο χρηματαποστολής ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα το φορτίο του να πέσει στο οδόστρωμα. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην South China Morning Post οι δεσμίδες από το αυτοκίνητο έπεσαν στο οδόστρωμα, αλλά στην αρχή οι περαστικοί στέκονταν και κοιτούσαν αμήχανοι. Στη συνέχεια κάποιος έκανε την αρχή και άρχισε να μαζεύει δεσμίδες από τον δρόμο, για να ακολουθήσουν άλλα 20 με 30 άτομα, τα οποία μάζευαν όσα χρήματα μπορούσαν να μεταφέρουν και στη συνέχεια εξαφανίζονταν από το σημείο!

“Είδα μια γριούλα, μια συνηθισμένη γριούλα, να παίρνει τουλάχιστον δέκα δεσμίδες με χαρτονομίσματα στην αγκαλιά της και να φεύγει γρήγορα” δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής μετέφερε 525 εκ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 68 εκ. δολάρια ΗΠΑ), από τα οποία μόνο τα 20 εκ έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

“Θέλω να ζητήσω από όποιον πολίτη μάζεψε χρήματα από το δρόμο να τα παραδώσει το συντομότερο δυνατό στην αστυνομία” δήλωσε ο Γουάν Σούι Χανγκ, επιθεωρήτης της αστυνομίας το Χονγκ Κόνγκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι “όποιος δεν επιστρέψει τα χρήματα μπορεί να αντιμετωπίσει μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση”. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει βέβαια καμιά σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν πρόσφατα και ήδη έχουν οριστεί ερευνητές για να βρουν την πορεία τους στην αγορά.

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων