Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

ΕΕ: Εγκρίθηκε το τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Η γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το τέταρτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Οι νέες κυρώσεις εγκρίθηκαν από τους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ (COREPER II), ανακοίνωσε μέσω Twitter η γαλλική προεδρία.

Σε συνεννόηση με τους διεθνείς εταίρους της ΕΕ, το τέταρτο πακέτο κυρώσεων στοχεύει άτομα και οντότητες που εμπλέκονται στην επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς και αρκετούς τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα το Reuters, ανάμεσα στους Ρώσους ολιγάρχες στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις είναι και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

HTML tutorial

Την Παρασκευή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλίες, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ένα τέταρτο πακέτο κυρώσεων, για την περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας και «την εξάντληση των πόρων που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση αυτού του βάρβαρου πολέμου».

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Κομισιόν είχε ανακοινώσει την απαγόρευση εξαγωγής ειδών πολυτελείας στη Ρωσία, όπως και την απαγόρευση εξαγωγών χάλυβα.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ άμεσα, μόλις δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, εγκρίθηκε δήλωση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με την αναστολή του ευνοϊκού καθεστώτος της Ρωσίας ως μέλους του και την αναστολή της εξέτασης της αίτησης της Λευκορωσίας.

πηγή: ΑΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων