Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

EE: Βοήθεια από τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας σε Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία και Σκόπια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου, ότι έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ, προκειμένου να βοηθήσει την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αλβανία και τα Σκόπια, να καταπολεμήσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Ενόσω οι δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να πλήττουν διάφορες περιοχές της Μεσογείου και των Δυτικών Βαλκανίων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη για να βοηθήσει τις χώρες να περιορίσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών και να προστατεύσουν ζωές και μέσα διαβίωσης. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair από τη Γαλλία αποστέλλονται στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας για να ξεκινήσουν σήμερα τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο υποστηρίζουν την Ελλάδα, καθώς και μια ομάδα πυρόσβεσης για την υποστήριξη επιχειρήσεων στο έδαφος. Δύο ελικόπτερα για την υποστήριξη επιχειρήσεων στην Αλβανία θα αποσταλούν εξίσου από την Τσεχία και την Ολλανδία.

​​​​​​​Επιπλέον, η Σλοβενία στέλνει μια ομάδα 45 πυροσβεστών στη Βόρεια Μακεδονία. Όλη η βοήθεια κινητοποιείται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, με συγχρηματοδότηση από την Επιτροπή τουλάχιστον του 75% του κόστους μεταφοράς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων