Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Εφαρμογή Android κατά των ναζί

Ένας γερμανικός σύλλογος τον οποίο υποστηρίζει η πόλη -και ομόσπονδο κρατίδιο- του Βερολίνου παρουσίασε σήμερα μία εφαρμογή για smartphones«εναντίον των ναζί».

«Κάθε χρήστης της εφαρμογής θα λαμβάνει, εφόσον το επιθυμεί, αυτόματες ενημερώσεις σχετικά με κάθε δραστηριότητα των οργανώσεων των νεοναζί στο Βερολίνο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπιάνκα Κλόζε, διευθύντρια του Συλλόγου για τον Δημοκρατικό Πολιτισμό (VdK) με έδρα το Βερολίνο.

Ο χρήστης «θα μπορεί να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε δράσεις εναντίον αυτών των εξτρεμιστικών κινημάτων, δηλαδή να συμμετέχει σε διαδηλώσεις εναντίον τους, που θα γνωστοποιούνται κυρίως μέσω της εφαρμογής ή για παράδειγμα να κρεμάσει ένα πανό από το παράθυρό του» προσέθεσε η ίδια.

Η οργάνωση VdK δοκίμασε πιλοτικά το πρόγραμμα αυτό με τα μέλη της ομάδας «Το Βερολίνο εναντίον των ναζί» (Berlin gegen Nazis), που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2014 προκειμένου να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών εναντίον της εξτρεμιστικής Δεξιάς.

Η εφαρμογή, που έχει ονομαστεί «Gegen Nazis» (Εναντίον των Ναζί) μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν στα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα Android και στα iPhone και είναι διαθέσιμη σε 3 γλώσσες: τα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τούρκικα.

Λειτουργεί βάση ενός διαδραστικού χάρτη του Βερολίνου όπου καταγράφονται οι διαδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων και όλες οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται εναντίον τους σε πραγματικό χρόνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων