Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Εφιάλτης θερινής νυχτός

Τα παλιά χρόνια, άλλες πιο τυχερές γενιές, πήγαιναν στα θερινά σινεμά κι έβλεπαν «θρίλερ». Θερινά σινεμά έχουν απομείνει πλέον μετρημένα στα δάκτυλα και τα «θρίλερ» ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να «σκηνοθετηθούν» στους δρόμους της Αθήνας.

Συγκροτήθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα μία ομάδα «αυτοάμυνας μεταναστών», η οποία φέρει το όνομα «Μαύροι Πάνθηρες». Θα περιπολεί λένε κυρίως τη νύχτα στις γειτονιές της Αθήνας για να αποτρέψει ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Η ομάδα λειτουργεί μέσω κινητών και social media που ενημερώνουν και αντιδρούν σε περιπτώσεις επιθέσεων.

Μπορεί η Ελλάδα να την γλίτωσε από την περιβόητη «μαγνητική θύελλα» από τον Ήλιο, αλλά ο καύσωνας του καλοκαιριού είναι μπροστά μας και οι νύχτες προμηνύονται καυτές με τους Χρυσαυγίτες από τη μια και τους «Μαύρους Πάνθηρες» από την άλλη να … περιπολούν.

Όπως ο καθένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί το να εξελιχθούν οι περιπολίες σε συμπλοκές είναι θέμα χρόνου και τύχης. Και πέρα από το οποιοδήποτε άλλο κόστος – ακόμη και ανθρώπινων ζωών- σκεφτείτε με πόσο «συναρπαστικό» θέαμα θα «ταΐσουμε» τα ξένα κανάλια. Κι άντε μετά, να περιμένεις τουρισμό και επενδυτές….

Πριν φτάσουμε σε αυτούς τους εφιάλτες, μήπως είναι η ώρα αυτό το ρημαδοκράτος να δείξει προς όλους πως δεν θα ανεχθεί «παιχνιδάκια» από κανέναν, ειδικά σε μια στιγμή που όλα κρέμονται σε μια κλωστή;

Είτε είναι αυτοί που δηλώνουν πως είναι, είτε είναι προβοκάτορες, είτε είναι πράκτορες, είτε ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους, ο κ. Δένδιας και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει εδώ και τώρα να στείλει ένα πολύ δυνατό και καθαρό μήνυμα πως δεν θα ανεχθεί το παραμικρό περιστατικό που θα αμαυρώνει την εικόνα της χώρας.

ΥΓ: Μήνυμα σημαίνει συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός. Όχι δηλώσεις του Δένδια. Για να εξηγούμαστε… Επίσης, καλό θα ήταν να έχουν γεμάτο το ρεζερβουάρ τους με βενζίνη τα περιπολικά της ΕΛΑΣ. Τουλάχιστον…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων