Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

“Έφυγε” η Μπρίτανι που επέλεξε να προγραμματίσει το θάνατό της

Την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε δηλαδή από την αρχή ανακοινώσει ότι θα κάνει, έφυγε από τη ζωή η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ, η κοπέλα, δηλαδή, που είχε προγραμματίσει το τέλος της ζωή της πριν το φέρει ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε. Μετά τη διάγνωση, η Μπρίτανι μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Όπως μετέδωσε το περιοδικό People η ίδια στο τελευταίο μήνυμά της στο Facebook, το Σάββατο, έγραψε:

«Λέω γεια σε όλους τους καλούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Σήμερα είναι η μέρα που έχω διαλέξει για να φύγω με αξιοπρέπεια μπροστά στην αρρώστιά μου, αυτός ο τρομερός καρκίνος στον εγκέφαλο μου έχει πάρει τόσα πολλά… αλλά θα μου είχε πάρει ακόμα περισσότερα. Ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο μέρος, τα ταξίδια ήταν ο καλύτερος μου δάσκαλος, οι πιο κοντινοί μου φίλοι και γνωστοί είναι οι καλύτεροι δότες. Έχω μάλιστα έναν κύκλο συμπαράστασης γύρω από το κρεβάτι μου καθώς γράφω αυτές τις λέξεις… Γεια σου κόσμε. Μοίρασε θετική ενέργεια. Προχώρα μπροστά!».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μέιναρντ υπαινίχθηκε σε νέο της βίντεο ότι ενδεχομένως να ανέβαλε τον θάνατό της. Τελικά όμως έφυγε από τη ζωή, όπως είχε προγραμματίσει αρχικά, «με ειρηνικό τρόπο, στην κρεβατοκάμαρά της, στα χέρια των αγαπημένων της προσώπων», σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία επικαλείται η εφημερίδα The Oregonian.

Στο τελευταίο της μήνυμα όπως αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα thebrittanyfund.org η Μπρίτανι ευχαριστεί όλους τους όμορφους, έξυπνους, θαυμάσιους, υποστηρικτούς φίλους της στους οποίους στηρίχθηκε σε όλη της τη ζωή και την αρρώστια για να μοιραστεί μαζί τους μια όμορφή ζωή.

«Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εκτιμούν τη ζωή και να μοιράζουν χαρά  είναι οι πιο ευτυχισμένοι. Αν αλλάξουμ τις σκέψεις μας, αλλάζουμε τον κόσμο! Αγάπη και ειρήνη σε όλους σας-Μπρίτανι Μέιναρντ».

Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε και ο επικήδειός της στον οποίο περιγράφονται όλα όσα έκανε τους τελευταίους μήνες της ζωής της και μετά τη διάγνωση ότι έχει λίγες εβδομάδες ενώ ειδική αναφορά γίνεται στην οικογένειά της και τα δύο της σκυλιά.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Σον Κρόουλι δήλωσε χθες στην «The Oregonian» ότι η Μέιναρντ δίδασκε στον κόσμο πως ορίζει η οργάνωσή του το «θάνατος με αξιοπρέπει».

«Κάνει τους ανθρώπους που δεν έχουν σκεφτεί μέχρι σήμερα το ζήτημα, να το σκεφτούν», είπε.

Η 29χρονη Μπρίτανι πέθανε στο σπίτι της, στο Όρεγκον περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους, καθώς οι νόμοι της πολιτείας της επέτρεπαν να κάνει αυτό το τελευταίο βήμα με τη λήψη ισχυρής δόσης βαρβιτουρικών γραμμένων από γιατρό σε περίπτωση που η ασθένεια είχε γίνει ανυπόφορη.

Οι γιατροί την περασμένη άνοιξη είχαν δώσει στη Μπρίτανι έξι μήνες ζωή καθώς διαγνώστηκε με κατηγορίας τέσσερα γλοιοβλάστωμα.

britm2

britm6

britm1

britm3

britm4

britm5

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων