Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τα εγκαίνια του Μουσείου στα συμμαχικά νεκροταφεία του Ζέιτενλικ πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία του Γάλλου Υφυπουργού Αμύνης, Παλαιών Πολεμιστών και Ιστορικής Μνήμης Jean-Marc Todeschini, της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουράρη.

Η γαλλική αποστολή ξεναγήθηκε στους χώρους του νεκροταφείου και απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος υφ. Άμυνας με την κ. Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασαν το νέο Μουσείο του νεκροταφείου.

“Η Θεσσαλονίκη διηγείται μέσω των δρόμων της, των σπιτιών της, των νεκροταφείων της ολόκληρη την ιστορία του Μακεδονικού Μετώπου. Μια ιστορία ξεχασμένη και παραγκωνισμένη”, ανέφερε στον λόγο του ο Γάλλος υφυπουργός Άμυνας.

Με τη σειρά της η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε πως “στον ιερό χώρο στον οποίο βρισκόμαστε κείτονται θαμμένοι χιλιάδες στρατιώτες της Γαλλίας, της Σερβίας, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, οι οποίοι μαζί με τους Έλληνες συμπολεμιστές τους πολέμησαν για την ελευθερία και πλήρωσαν γι αυτήν με το υπέρτατο τίμημα που είναι αυτό της ζωής”.

Σημειώνεται πως στο πλευρό του Γάλλου Υφυπουργού Αμύνης ήταν ο Γάλλος Πρέσβης Jean Loup Kuhn-Delforge, ο Γενικός Πρόξενος Γαλλίας Christophe Le Rigoleur και εννέα Γάλλοι σύμβουλοι.

Δείτε τις ΦΩΤΟ και τα VIDEO:

m1

m2

m3

m4

m5

m6

m7

m8

m10

m9σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων