Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Έγκλημα στο Google Earth;

Έντονες συζητήσεις έχει πυροδοτήσει στο διαδίκτυο μια εικόνα από το Google Earth, στην οποία απεικονίζεται μία κόκκινη κηλίδα και κόκκινα ίχνη τριγύρω, σε προβλήτα λίμνης στην Ολλανδία.

Μόλις η εικόνα είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, αμέσως όλοι ξεκίνησαν να κάνουν εικασίες για το πραγματικό περιεχόμενό της και για τα όσα θα μπορούσαν να έχουν διαδραματιστεί εκεί.

Η δορυφορική φωτογραφία συνθέτει ένα τρομακτικό σκηνικό και θα μπορούσε να είναι ο τόπος ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Μάλιστα, στην άκρη διακρίνεται και μία σκοτεινή φιγούρα, για την οποία κανείς δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της απόστασης. Οι πιο ψύχραιμοι μιλούν για ένα απλό ίχνος νερού που άφησε κάποιος βγαίνοντας από τη λίμνη.

Η εικόνα έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους της περιοχής, με τη σκέψη πως ένα φρικτό έγκλημα μπορεί να πραγματοποιήθηκε και να πέρασε απαρατήρητο δίπλα τους. Πρόκειται για τους 193.000 κατοίκους της πόλη Almere της Ολλανδίας, η οποία είναι κοντά σε λίμνη και βρίσκεται λίγο έξω από το Άμστερνταμ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ασυνήθιστες εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους από τους δορυφόρους της Google.

Νωρίτερα φέτος , στο Μπρίστολ της Αγγλίας ήρθε στο φως εικόνα από έναν άνθρωπο – φάντασμα, καθώς η περιοχή αυτή θεωρείται εγκαταλελειμμένη. Το χωριό αυτό είχε καταστραφεί σύμφωνα με πληροφορίες το 1946 και από τότε δεν υπήρχε ζωή στην περιοχή.

Σε άλλη εικόνα που κυκλοφόρησε φύλακας ισχυρίστηκε επίσης ότι εντοπίστηκε, από δορυφόρους της Google, το τέρας του Λοχ Νες στα Highlands της Σκωτίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων