Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις Λεοντή και Θαλασσινού στο ΔΣ της ΕΡΤ

Το πράσινο φως από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έλαβε η τοποθέτηση των Χρήστου Λεοντή και Γιώργου Θαλασσινού στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, κατόπιν της σχετικής εισήγησης του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά.

Κατά τη διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων, ο κ. Θαλασσινός δεσμεύτηκε πως «δεν θα υπάρξει αντίφαση μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας του τηλεοπτικού προγράμματος», ενώ τάχθηκε υπέρ ενός κράματος μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα προσφέρει δουλειές σε χιλιάδες νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

«Να κάνουμε μοντέρνο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη δουλειά χιλιάδων νέων στις μουσικές σκηνές, στα θέατρα και αλλού» τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, παράγωγους» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε εσωτερικές παραγωγές γιατί δεν έχουμε κόσμο». «Δεν γίνεται να έχεις μόνο εξωτερικές παραγωγές και καθόλου εσωτερικές» κατέληξε ο κ. Θαλασσινός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεοντής, υποστήριξε ότι «ήρθα για να βοηθήσω, δεν ήρθα εδώ ως άπραγος». «Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, μόνος μου θα σας πω “γεια”» συμπλήρωσε.

«Μου κάνει εντύπωση ότι στα 77 μου χρόνια μού δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην επίσημη πολιτεία. Επειδή έχω γράψει πολύ θέατρο έχω μια άποψη, μια γνώση του χώρου. Υπάρχει καταπληκτική νεοελληνική λογοτεχνία απ’ όπου θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές σειρές» ανέφερε, επίσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο να εισηγείται δύο ανθρώπους αναγνωρισμένους και με μεγάλη εμπειρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων