Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ειδικό δικαστήριο για Δήμα και Παπανδρέου: Προειδοποίηση Μητρόπουλου, παραμονή ψήφισης για ΠτΔ

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ σήμερα προειδοποίησε για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή ακόμη και ειδικό δικαστήριο για όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η προειδοποίηση δεν έρχεται σήμερα τυχαία, φυσικά αλλά ενόψει της αυριανής πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας ήταν υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου και ο Αλέξης Μητρόπουλος ανεβάζει την ένταση, περιλαμβάνοντάς τον ως έναν από αυτούς που θα εξετάζονταν από μια τέτοια επιτροπή.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταγγελία του υποψήφιου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας έρχεται όχι απλώς να ανεβάσει την ένταση αλλά ακόμη και να στρέψει τη συζήτηση προς ένα άλλο πόλο.

Στις παραπάνω προειδοποιήσεις ήρθε να προστεθεί και εκείνη που αφορά το Γιώργο Παπανδρέου και την απόφαση της κυβέρνησής του να καλέσει το ΔΝΤ με τα λόγια «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Τα λόγια του Αλέξη Μητρόπουλου απευθύνονται κυρίως στο ποσοστό των πολιτών που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να μη θέλει πρόωρες εκλογές ή τουλάχιστον να προτιμά εκλογή Προέδρου πριν από αυτές. Γνωρίζοντας ότι αυτά τα ποσοστά δεν συμπίπτουν με τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα τις κυβέρνησης, είναι εμφανές ότι μέρος τον πολιτών που προτίθενται να καταψηφίσουν την κυβέρνηση σε ενδεχόμενες εκλογές, εντούτοις προτιμούν να μη χρειαστεί να συμβούν αυτές πριν την εκλογή ΠτΔ.

Με την πολεμική που πιθανά να ανοίξει αναφορικά με τις δηλώσεις Μητρόπουλου, είναι ίσως στόχος να αναζοπυρωθεί το αίσθημα των πολιτών που ζητούν εξηγήσεις για τους λόγους που η χώρα μπήκε αρχικά στο πρώτο μνημόνιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απεθύνεται στους πολίτες που φοβούνται τις εκλογές και με άλλα λόγια τους λέει, ότι δε θα σας δώσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως προτιθέμεθα να σας δώσουμε πολιτικούς ενόχους για τα μνημόνια, υπόσχεση που γίνεται ακόμη πιο δυνατή αν μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο σημερινός υποψήφιος για την προεδρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων