Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ειδικό Δικαστήριο: Ο συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, Χρ. Νικολάου, κατέθεσε για τις τηλεοπτικές άδειες

Για εικονική σύμβαση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC προκειμένου να υπάρχει μια αιτιολογία για τη χρηματοδότηση και τη συμμετοχή του κατηγορούμενου στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών μίλησε ο στενός συνεργάτης του Χρήστος Νικολάου, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας ο οποίος ήταν πολιτικός μηχανικός στην εταιρεία του Καλογρίτσα κατέθεσε ότι από την πρώτη στιγμή είχε καταλάβει ότι η σύμβαση ήταν εικονική για να εξασφαλιστεί, όπως υποστήριξε ότι του είπαν οι 2 πλευρές, η χρηματοδότηση Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν έχει καμία προσωπική γνώση για συμμετοχή Παππά στην εικονική συμφωνία, ωστόσο υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του Ομίλου του είχε πει ότι είχε κυβερνητική έγκριση.

Δήλωση των Β. Γεωργακόπουλου, Θ. Μαντά και Γ. Μαντζουράνη, συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά

«Ο μάρτυρας και υπάλληλος του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, μηχανικός κ. Χρήστος Νικολάου, κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη συνεργασία των κυρίων Χούρι και Καλογρίτσα. Επεσήμανε, ακόμα, ότι στις συναντήσεις των δύο μερών, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, ούτε βεβαίως στον Νίκο Παππά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο στενός συνεργάτης του κ. Χρ. Καλογρίτσα είπε ότι:

-«Ο κ. Τόμπρας έφερε σε επαφή τους δύο ενδιαφερόμενους, χωρίς να έχω καμία γνώση ότι ο κ. Τόμπρας έλαβε εντολή από τρίτο για να τους φέρει σε επαφή».

-«Είναι υπερβολικό να πω ότι υπήρξαν υποκινητές σε αυτή τη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών».

-«Πολλοί ισχυρίζονται πολλά περί κυβερνητικής γνώσης σε εγχειρήματά τους, αλλά αυτό είναι άλλοτε αληθές άλλοτε ψευδές».

-«Επειδή ο κ. Καλογρίτσας είχε σχέση με τα media, θεωρούσα φυσιολογικό πως αν του δινόταν η ευκαιρία και αφού εξασφάλιζε θετικές προϋποθέσεις, επιχειρηματικές όχι πολιτικές, θα συμμετείχε στη διαδικασία για τις άδειες».

-«Έχω συναντήσει τον κ. Ν. Παππά σε μία και μόνο κοινωνική εκδήλωση αλλά ποτέ στα γραφεία της εταιρείας Τοξότης».

-«Τα έργα τα οποία είχε πάρει ο κ. Καλογρίτσας, τα είχε πάρει μέσα σε ανταγωνιστικές συνθήκες. Δεν είχε ευνοϊκή μεταχείριση».

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι οι κύριοι Καλογρίτσας και Χούρι είχαν μία μακρά διαπραγμάτευση, ώστε να επιστραφεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο στη λιβανέζικη εταιρεία Al Ghandi. Η μακρά συνεργασία των δύο μερών προκύπτει και από το συμφωνητικό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κυριάκος Τόμπρας.

Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση αποδομείται σταθερά το κατηγορητήριο και αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για εμπλοκή του κ. Ν. Παππά».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων