Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Εικόνες ΣΟΚ: Tο Πολυτεχνείο γίνεται hot spot (ΦΩΤΟ)

Αναρχικοί και αντεξουσιαστές μετατρέπουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε hot spotασκούν, ασκώντας οι ίδιοι μεταναστευτική πολιτική, αντί της κυβέρνησης. Δημόσια κτίρια καταλαμβάνονται, λοιπόν, στεγάζοντας στο εσωτερικό τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Άτομα του αναρχικού και αντεξουσιαστικού χώρου εκδίωξαν αυθαίρετα και κρατούν εδώ και έναν μήνα έξω από το ιστορικό κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου την πανεπιστημιακή κοινότητα με την απειλή βίας, όπως αθτά κατήγγειλαν δημοσίως.

Το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου μετατρέπεται σε αυθαίρετο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Με τις πρυτανικές αρχές να σιωπούν εκκωφαντικά και τις φοιτητικές οργανώσεις να τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα.

Το κτίριο-σύμβολο του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε οργανωμένη πολιτεία η οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και θεσμικά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα εθνικής σημασίας όπως το Προσφυγικό.

Η ανακοίνωση των άγνωστων καταληψιών του κτιρίου Γκίνη δίνει το στίγμα του νέου πλαισίου που διαμορφώνεται από τα αυτοσχέδια hot spots στην καρδιά της Αθήνας και της πανεπιστημιακής κοινότητας: «Το απόγευμα της Δευτέρας 29/02/2016, μετά από πρωτοβουλία της κατάληψης Θεμιστοκλέους 58 και σε συνεργασία με αλληλέγγυες/ους, καταλάβαμε το κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οικογένειες μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες στην πλατεία Βικτωρίας. Άμεση δράση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο! Φωτιά, Εξέγερση, Λευτεριά!».

hotspot_3

hotspot_2

hotspot_1

πηγή: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων