Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Είμαι ήρεμος και έτοιμος απαντά ο Μίκης Θεοδωράκης στην επίθεση των κουκουλοφόρων

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος». Με αυτή τη δράση απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους το σπίτι του, με αφορμή την απόφασή του να μιλήσει το μεσημέρι της Κυριακής για τη Μακεδονία, στο μεγάλο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο μουσικοσυνθέτης, ενώ μέσω προσκείμενων σε αυτόν, που μίλησαν στον ΣΚΑΙ, απάντησε ότι οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα… καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του Μίκη.

Η επίθεση

HTML tutorial

Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην περιοχή της Ακρόπολης σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου από αγνώστους κουκουλοφόρους. Πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του μουσικοσυνθέτη και έγραψαν μήνυμα σε τοίχο του σπιτιού: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος».

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, όπου άγνωστοι πέταξαν σήμερα μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, η ΝΔ τόνισε τα εξής: «Υπενθυμίζουμε – για άλλη μία φορά – ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

Σταύρος Θεοδωράκης: Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα

«Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων