Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

«Είμαι χοντρή κι ελκυστική»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της γνωστής εταιρείας ρούχων ABERCROMBIE & FITCH Μάικλ Τζέφρις, ο οποίος προ λίγων ημερών δήλωσε για την πολιτική της εταιρείας πως όχι μόνο προτιμούν να κάψουν τα ρούχα παρά να τα δώσουν σε αγαθοεργίες αλλά εξήγησε πως οι γραμμές των ρούχων που παράγει η εν λόγω εταιρεία είναι στενές γιατί δεν θέλουν το Brand name τους να συνδέεται με ανθρώπους που έχουν παραπάνω κιλά. Επιθυμούν το κοινό τους να είναι «λεπτό, όμορφο και cool» και συνέχισε λέγοντας «Σε κάθε σχολείο υπάρχουν τα δημοφιλή παιδιά και αυτά που δεν είναι και τόσο. Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε στα κουλ παιδιά και σε αυτά που έχουν πολλούς φίλους και ωραία εμφάνιση. Αρκετός κόσμος δεν ταιριάζει με τα ρούχα μας, κι έτσι πρέπει να είναι!» Επιπλέον παραδέχτηκε πως η επιλογή του προσωπικού των καταστημάτων τους γίνεται με πολύ αυστηρά εμφανισιακά κριτήρια γιατί θέλουν να προσελκύουν «ελκυστικό» κόσμο.

Φυσικά, αυτές οι δηλώσεις ξεσήκωσαν το καταναλωτικό κοινό το οποίο έσπευσε να δείξει την αποδοκιμασία του για τα ρούχα της εταιρείας γεμίζοντας την σελίδα της ABERCROMBIE στo Facebook με οργισμένες δημοσιεύσεις. Fashion bloggers έσπευσαν να καταδικάσουν τις ιδιαιτέρως προσβλητικές δηλώσεις του Τζέφρις, μεταξύ των οποίων και η Jes από το «The militant Baker». Η θαρραλέα Jes που ανήκει σύμφωνα με τα κριτήρια της εταιρείας στο «ανεπιθύμητο» καταναλωτικό κοινό, βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να εκφράσει την δυσαρέσκειά της, στέλνοντας μια επιστολή στον ίδιο τον Τζέφρις, μαζί με φωτογραφίες της στις οποίες ποζάρει αγκαλιά με ένα μοντέλο που πληροί τις προδιαγραφές τις εταιρείας και φορώντας ένα T-Shirt με το λογότυπό τους!

Στην επιστολή στην οποία απευθύνεται προσωπικά στον γενικό διευθυντή της ABERCOMBIE, αναφέρει πως δεν θεωρεί πως η άποψή του είναι σοκαριστική αφού και η ίδια αντιλαμβάνεται πως πολλοί έχουν την ίδια άποψη με εκείνον. Παρόλα αυτά όμως, πιστεύει πως οι δηλώσεις του, δεν πρόκειται να αναγκάσουν κανέναν να πάψει να είναι ο εαυτός του και πως μάλιστα άθελά του δημιούργησε μια καταπληκτική ευκαιρία για κοινωνική αλλαγή. Η αφοπλιστική Jes έκλεισε την επιστολή λέγοντας: «Όχι μόνο ξέρω ότι είμαι σέξι, αλλά έχω την αυτοπεποίθηση να ποζάρω γυμνή με τρόπους που εσύ δεν τολμάς. Αν σκέφτεσαι να μου προσφέρεις ένα σημαντικό ποσό για να σταματήσω να φοράω τη μάρκα σας έτσι ώστε η συσχέτισή μου με αυτήν να μην προκαλέσει σημαντική βλάβη στην εικόνα της εταιρείας μη διστάσεις να μου στείλεις ένα email».

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή της Jes έκανε το γύρο του διαδικτύου και κέρδισε τη συμπάθεια και υποστήριξη όλων.

Σε μία κοινωνία που όλο και περισσότερα κρούσματα νευρικής ανορεξίας κάνουν την εμφάνισή τους και πολλοί άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και παιδιά) αυτοκτονούν γιατί έχουν πέσει θύματα κοινωνικού αποκλεισμού και bullying, δηλώσεις και πράξεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ρατσισμό πρέπει να καταδικάζονται με κάθε τρόπο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων