Ή και γι΄ αυτό είμαστε ανίκανοι;
Διερωτάται η Πόπη Σουφλή
Και ενώ οι Έλληνες γαλακτοπαραγωγοί ξεπουλάνε το γάλα που παράγουν στις γαλακτοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες αναζητούν περισσότερο κέρδος και κατώτερη ποιότητα για να ταΐσουν τα Ελληνόπουλα.
Γάλατα από την μακρινή Τσεχία και Ουγγαρία. Γάλατα από την βιομηχανοποιημένη Γερμάνια, Γαλλία, και Ιταλία μας προτείνουν οι γαλακτοβιομηχανίες Δέλτα και Φάγε για να ταΐσουμε τα παιδιά μας την ώρα που το Ελληνικό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα αγγίζει ποιοτικά να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.
Χρόνια τώρα οι άλλοτε μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος Δέλτα και Φάγε έλεγχαν την μεγαλύτερη πίτα της αγοράς. Τα τελευταία χρόνια η τεράστια προσπάθεια των μικρών τοπικών γαλακτοβιομηχανιών για ακόμη καλύτερο Ελληνικό φρέσκο γάλα ανάγκασαν τις δυο εταιρίες να προσφύγουν στην αγορά της Ευρώπης και να αγοράζουν ακόμη φθηνότερο γάλα και να το χρησιμοποιούν σε κάποια από τα προϊόντα τους.
Μήπως κύριοι της Δέλτα και της Φάγε να εξαφανίσουμε τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς που παράγουν το καλύτερο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα της Ευρώπης και να αγοράζουμε τα πάντα από τους Ευρωπαίους;
Ότι ακριβώς έγινε και με την βιομηχανία ζάχαρης;
Δείτε παρακάτω τις εικόνες…
Γάλα Δέλτα υψηλής παστερίωσης με γάλα 100% Ουγγαρίας 0% Ελληνικό:
Γιαούρτι Φάγε στραγγισμένο με γάλα 50% Γερμανίας 35% Γαλλίας 15% Ολλανδίας 0% Ελληνικό:
Γάλα Δέλτα υψηλής παστερίωσης με γάλα 100% Τσεχίας 0% Ελληνικό:
Γιαούρτι Φάγε στραγγισμένο με γάλα 50% Γερμανίας 25% Γαλλίας 22% Ολλανδίας 3% Ιταλίας 0% Ελληνικό:
Γάλα Δέλτα συμπυκνωμένο με γάλα 100% Γαλλίας 0% Ελληνικό:
Γιαούρτι Φάγε στραγγισμένο με γάλα 100% Γερμανίας 0% Ελληνικό:
Γάλα Δέλτα σοκολατούχο με γάλα 100% Γερμανίας 0% Ελληνικό: