Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Είναι συγγενής του (συνεργού του Ξηρού) Πατουχέα, πολύ στενή συνεργάτιδα κορυφαίου πολιτικού προσώπου;

Παρασκήνιο από τον Κώστα Ζωγράφο

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, σύμφωνα με τη σχετική ειδησεογραφία.

Ο Πατουχέας ήταν απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ (Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας). Εκδιώχθηκε από το σώμα το 2002, όταν το όνομά του εμπλέχθηκε σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων. Μάλιστα, φέρεται ότι πριν από μερικά χρόνια πέρασε ένα διάστημα από τις φυλακές, όπου γνωρίστηκε με βαρυποινίτη. Στο Οίτυλο Λακωνίας, όπου έμενε, παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα είχε αναλάβει επιχειρηματική δράση και ασχολείτο με αλατοπαραγωγή. Το 2011, δε, είχε μιλήσει στο «Εθνος» για τη νέα του δραστηριότητα, χωρίς φυσικά να κρύβει ότι ήταν πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Πατουχέας, όπως έγραφε το δημοσίευμα, είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά του αλυκή της εκκλησίας και ήταν ένας από τους επτά κατοίκους που συνέχιζαν την παράδοση, παράγοντας το αφράλατο, το γνήσιο αλάτι της θάλασσας.

HTML tutorial

Από την ώρα που έγιναν γνωστά αυτά, ωστόσο, οργιάζουν οι φήμες, όπως μαθαίνει το press-gr, ότι ο Πατουχέας έχει συγγένεια και σε κάθε περίπτωση γνωριμία με πολύ στενή συνεργάτιδα κορυφαίου πολιτικού προσώπου που βρίσκεται και σήμερα στο προσκήνιο.

Αυτή η συγγένεια – γνωριμία δεν σημαίνει φυσικά οτιδήποτε, απλώς έχει το ενδιαφέρον της διότι όπως λέγεται με τη δική της μεσολάβηση (αφού είναι και η ίδια πολύ καλή δημοσιοσχεσίτισα) το 2011 είχε γίνει η προσπάθεια να δοθεί δημοσιότητα στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, όπως συνέβη με την προβολή που του έκανε το “Έθνος” υπό τον τίτλο “Το αλάτι φωλιάζει στα βράχια της Μάνης“. Προφανώς το συγγενικό κίνητρο να την είχε ωθήσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων