Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Είπε ή δεν είπε ο Κεφαλογιάννης «Σηκώστε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες;»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κουτί της Πανδώρας, να είπε σε συνάντηση με αγρότες στην Κρήτη, συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησής του το περασμένο Σάββατο 18 Απριλίου, με τους αμπελουργούς του νομού Ηρακλείου, ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε κούρεμα καταθέσεων και τους συμβούλεψε να σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Η εν λόγω καταγγελία είναι πολύ σοβαρή αφού, αφορά κίνηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και στα όρια της εθνικής προδοσίας. Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά οι συστάσεις για ανάληψη των καταθέσεων από πρόσωπα με πολιτικό κύρος όπως ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, βουλευτής της ΝΔ, μπορούν να οδηγήσουν μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας να κάνουν το ίδιο και συνεπώς σε ενδεχόμενο bank run.

Ο ίδιος ο κ Κεφαλογιάννης διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες. Σύμφωνα με το κουτί της Πανδώρας, ο ίδιος τους δήλωσε ότι «Δεν θυμάμαι να είπα κάτι τέτοιο. Πώς να κάνεις μία κουβέντα για οικονομικά θέματα; Δεν επρόκειτο για οικονομική σύσκεψη αλλά για αγροτική σύσκεψη.» Ωστόσο ο ίδιος παρέπεμψε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ αναφέροντας ότι «Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, επειδή στερεύει από χρήματα η Ελλάδα, η μόνη πηγή που έχει να πάρει χρήματα η κυβέρνηση είναι η φορολογία των καταθέσεων.»

Εμείς φυσικά δεν παίρνουμε θέση επί του θέματος, ωστόσο θυμίζουμε το Άρθρο 187 περί Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων που αναφέρει ότι:
1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img