Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ειρωνικός και προκλητικός ο Σόιμπλε

Σκληρός και αρκετά ειρωνικός εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες για το Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης.

Την… ανεμενόμενη σκληρή στάση κράτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταφθάνοντας στην… μητέρα των μαχών για την ελληνική κρίση χρέους, δηλαδή το έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα μπορεί να πράξει ό, τι επιθυμεί, αλλά “θα με ενδιέφερε να ακούσω τι θα κάνουν εκτός προγράμματος”.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το πρόγραμμα διάσωσης.

Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στην τρόικα, αφού είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να έχει την “σφραγίδα” της τρόικας, “την οποία παρεμπιπτόντως δεν μπορούμε να αποκαλούμε τρόικα πλέον”.

“Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό, τι θέλει. Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλιώς δεν θα υπάρχει πρόγραμμα”, είπε ακόμη ο “τσάρος” της γερμανικής Οικονομίας.

Στην… γραμμή Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί μπήκε και ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε πως δεν περιμένει αποτελέσματα σήμερα, αλλά όα θα κριθούν από το τι θα πει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων