Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Εισαγγελική παρέμβαση: Ποιοι παραβίασαν τους περιορισμούς των capital controls

Κάποιοι πάρα τα capital controls κατάφεραν να συναλλάσσονται με περισσότερα χρήματα από το επιτρεπόμενο όριο!

Αυτήν την καταγγελία θα ερευνήσει η εισαγγελία Εφετών μετά την παρέμβαση του προϊσταμένου Ισίδωρου Ντογιάκου με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα άλλα και δημοσιεύματα του Τύπου.

Συμφωνά με τα δημοσιεύματα πολίτες άλλα και πολιτικοί χρησιμοποιώντας «παράθυρα ή γνωριμίες» κατάφεραν να σπάσουν το εμπόδιο των capital controls, την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε κλειστό ακριβώς για να αποφευχθεί η έμμεση φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Ντογιακος με παραγγελία του ζητά από τον εισαγγελέα Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκείμενου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε οπός φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Λόγω δε της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιακος ζήτησε τη συνδρομή προς τον Εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών. Μεταξύ αυτόν, της εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος,της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων