Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Εισαγωγή στη γεωργία για ανέργους

Το επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων “Εισαγωγή στη Γεωργία” συνεχίζεται… Aπό τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκινά ο γ’ κύκλος του προγράμματος «Εισαγωγή στη Γεωργία», στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνεργοι που επιθυμούν να  ασχοληθούν με την γεωργική παραγωγή και εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων.  Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο «Κέντρο της Γης» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν και η διάρκεια του είναι 9 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Αφορά σε πρακτική (Διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους – Επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος  – Δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων) – Εμπλουτισμός εδάφους και κομποστοποίηση – Επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και Φύτευση/Σπορά – Άρδευση – Ζιζανιοκτονία – Φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κλπ) – Καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις, κλπ) – Συγκομιδή – Συντήρηση ) και θεωρητική εκπαίδευση  (Λαχανοκομία  – Φυτά μεγάλης καλλιέργειας – Αρωματικά φυτά – Ελαιοκομία – Δενδροκομία – Αμπελουργία – Εναλλακτικές καλλιέργειες – Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής – Εισαγωγή στην Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών  Προϊόντων -Βασικές Συμβουλές Νομικού & Θεσμικού Πλαισίου)

Ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων:

Α΄Τμήμα: Δευτέρα, Τέταρτη, Παρασκευή,

Β’Τμήμα: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και ώρες: 8.30-12.30

Η εκπαίδευση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες αφορά στη βιολογική γεωργία η οποία έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της Ε.Ε. προσεγγίζει το 10%.

 Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Γεωργία θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα συμβουλευτικής.  Θα συνεκτιμηθεί η επιθυμία ενασχόλησης με τη Γη.

Αποστολή βιογραφικών (έως 300 λέξεις) : ckontopoulou@organizationearth.org

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων