Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Εισιτήριο για τον πλανήτη Άρη, χωρίς επιστροφή!

Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για έναν άλλο πλανήτη, όπου δεν υπάρχει αέρας, νερό ή τροφή δεν ακούγεται και πολύ διασκεδαστικό, αλλά για 165.000 ανθρώπους η ευκαιρία να ζήσουν μόνιμα στον Άρη ήταν αρκετά δελεαστική!

Αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής να συμμετάσχουν στην ομάδα που θα σταλεί στον Άρη το 2023, με σκοπό να είναι οι πρώτοι κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

Οι διοργανωτές της αποστολής έχουν εκπλαγεί από την ανταπόκριση του κόσμου παρόλο που το ταξίδι δεν προβλέπει επιστροφή στη Γη λόγω τεχνικών δυσκολιών και υψηλού κόστους εξοπλισμού και καυσίμων.

Κάθε υποψήφιος υποχρεούται να καταβάλει κατά μέσο όρο περίπου 25 δολάρια, ανάλογα με τη χώρα διαμονής του, για την κάλυψη των εξόδων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διαδικασία επιλογής, αλλά ακόμη και αυτό το μικρό χρηματικό ποσό δεν κατάφερε να αποτρέψει τους δεκάδες χιλιάδες που ονειρεύονται να ζήσουν στον Άρη – ακόμη και αν περιλαμβάνει τη προοπτική να μην επιστρέψουν ποτέ.

Και η προθεσμία δεν έχει ακόμη λήξει! Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μέχρι το τέλος Αυγούστου να υποβάλουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η κριτική επιτροπή θα ξεκινήσει την αξιολόγηση των υποψηφίων τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η λίστα με όσους έχουν καταρχήν επιλεγεί θα ανακοινωθεί το επόμενο έτος.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη σύσταση μιας ομάδας τεσσάρων ατόμων, από διαφορετικές ηπείρους, που θα ζήσουν μαζί και θα εκπαιδευτούν για τα επόμενα επτά χρόνια ενόψει της πρώτης επανδρωμένης εκτόξευσης το 2022. Η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο προορισμό της το έτος 2023.

Το κόστος της αποστολής υπολογίζεται στα 6 δισ. δολάρια περίπου και θα καλυφθεί από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλα είδη χορηγίας από μέσα ενημέρωσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων