Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Σειρά εκδηλώσεων στο Μουσείο της Ακρόπολης για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με μια σειρά δράσεων από την Πέμπτη 18 έως το Σάββατο 20 Μαΐου γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Μαΐου, το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Έχει προγραμματιστεί για πρώτη φορά έκθεση στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, μαζί με την αριστουργηματική κεφαλή 696, των υπόλοιπων θραυσμάτων του αγάλματος της «Κόρης με τον πόλο» (ψηλό κάλυμμα κεφαλιού), τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του Μουσείου.Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε το Εθνικό Νομισματοκοπείο με θέμα τον κάπρο, ενώ στα Πωλητήρια του Μουσείου θα είναι διαθέσιμη η καρτολίνα με το αναμνηστικό μετάλλιο.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Από τον Ιππία στον Καλλία. Η ελληνική τέχνη από το 527 π.Χ. έως το 449 π.Χ.» με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ειδικών. Το συνέδριο συνδιοργανώνει μαζί με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Το Σάββατο 20 Μαΐου κλείνει ο κύκλος των δράσεων με το Μουσείο να παραμένει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. Από τις 8.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., στην Αίθουσα του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου από τον Θεόδωρο Οικονόμου, διακεκριμένο πιανίστα, με θέμα «To Μουσείο Ακρόπολης στην δύση του ηλίου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων