Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Εκδήλωση του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης Αθηνών

Η Διεύθυνση Αθηνών του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Οι προκλήσεις και η δυναμική της αγοράς φαρμάκου κατά την μνημονιακή περίοδο» την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 18:00 σε συνδιοργάνωση με το Europe Direct του Δήμου Αθηνών.

Ομιλητές θα είναι:

ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ και πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας,
η Κωνσταντίνα Ρετσινά, πρόεδρος ταμείου αλληλοβοήθειας υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών (ΤΑΥΦΕ), ο Παναγιώτης Μπάρκας, οικονομολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, η Όλγα Οικονόμου, διευθύντρια φαρμακευτικού τμήματος νοσκομείου Γ. Γεννημάτα, τέως αντιπρόεδρος και προεδρεύουσα στον ΕΟΦ, τέως πρόεδρος επιτροπής τιμών φαρμάκων

Συντονιστής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, χημικός και επαγγελματίας κανονιστικών υποθέσεων και διασφάλισης ποιότητας στον χώρο των φαρμάκων.

HTML tutorial

Εισήγηση θα πραγματοποιηθεί από τον Επίτροπο Υγείας της Διεύθυνσης Αθηνών του ΚΕ.ΑΣ.Μ, Παναγιώτη Τάρταρη για τις εργασίες τις επιτροπής.Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, Ιωάννης Π. Χουντής.

Είναι γεγονός πως κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας τα τελευταία έτη, το υγειονομικό σύστημα έχει πληγεί ολοπλεύρως, με κύριο αντίκτυπο στους τομείς που το περιβάλλουν. Δύο πιο προφανείς και σημαντικοί, που έχουν άρρηκτη διασύνδεση είναι τα φάρμακα καθώς και η αγορά τους.

Για τους λόγους αυτούς η συζήτηση γενικά θα κινηθεί γύρω από ζητήματα όπως οι εμπειρίες της αγοράς και της ηγεσίας του Υπουργείου κατά τα μνημονιακά χρόνια, η δυναμική της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, την διάκριση μεταξύ γενοσήμων και πρωτοτύπων, την χρησιμότητα του ανοίγματος της αγοράς και φυσικά τις αναγκαίες για την αγορά μεταρρυθμίσεις.

Η Είσοδος είναι δωρεάν, ενώ θα χορηγηθούν βεβαιωτικά παρακολούθησης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων