Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Eκδήλωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο Βερολίνο

Η Gabi Zimmer, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, οργανώνουν στην γερμανική πρωτεύουσα μια μεγάλη εκδήλωση σήμερα, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας και να προωθήσουν μια αλλαγή της γερμανικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οι γερμανικές εκλογές είναι το κλειδί για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Υπάρχουν δυο σενάρια: Το πρώτο -και το καλύτερο- είναι να σχηματιστεί ξανά ο μεγάλος συνασπισμός, και το δεύτερο να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας των χριστιανοδημοκρατών με τους φιλελεύθερους, οι οποίοι στην προεκλογική τους εκστρατεία υποστηρίζουν να μη δίνονται χρήματα στους Έλληνες. Το Σάββατο, λοιπόν, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα συμπαράστασης για να δείξουμε στην γερμανική κοινή γνώμη τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα και να αποτρέψουμε μετά τις εκλογές να γίνουν πάλι κινήσεις που θα μας βλάψουν», δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Στην εκδήλωση με την ιδιαίτερη πολιτική σημασία, λόγω του χρόνου και του τόπου διεξαγωγής, θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για την λιτότητα, την μετανάστευση και την αλληλεγγύη στην πράξη, ανάμεσα σε άλλους ο βουλευτής του Die Linke, Axel Troost, ακτιβιστές, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Επίσης θα αναδειχθεί μια σειρά από θετικές πτυχές της Ελλάδας, όπως περιστατικά αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και φιλμ νέων για την κρίση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων