Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εκδρομή στο… διάστημα με 200.000 δολάρια!

Φαίνεται πως ούτε οι Μαλδίβες, ούτε οι Σεϋχέλλες, ούτε το Μπαλί θα αποτελούν πλέον εξωτικούς προορισμούς για τουριστικές εμπειρίες με χαρακτηριστικά μοναδικότητας. Οι «νέοι πλούσιοι» του πλανήτη θα μπορούν σύντομα να προγραμματίζουν τις διακοπές τους στο… διάστημα.

Ήδη πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η δοκιμαστική πτήση του διαστημόπλοιου SpaceShip Two, το οποίο προορίζεται για τη μεταφορά τουριστών. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον, παρακολούθησε την πτήση από το έδαφος και δήλωσε ότι «τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα».

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε μαζί με έναν πύραυλο-φορέα χθες από την έρημο Μογιάβε της Καλιφόρνιας. Φτάνοντας σε ύψος περίπου 14.000 μέτρων έγινε η απεμπλοκή του διαστημικού αεροσκάφους από τον πύραυλο και το SpaceShip Two συνέχισε αυτόνομα την πορεία του.

Ακολούθως πυροδότησε το διαστημόπλοιο τους δικούς του πυραύλους ώθησης, με αποτέλεσμα να αναπτύξει για κάποιο χρόνο υπερηχητική ταχύτητα και να αυξήσει την απόστασή του από τη Γη στα 17 χιλιόμετρα.

Το SpaceShip Two μπορεί να μεταφέρει δύο πιλότους και έξι επιβάτες και στις σχεδιαζόμενες διαστημικές πτήσεις προβλέπεται να φτάνει σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από τη Γη με τη βοήθεια πυραύλων ώθησης. Μάλιστα οι επιβάτες του θα βρίσκονται για μερικά λεπτά σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας.

Μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον περισσότεροι από 500 άνθρωποι για μία διαστημική πτήση, ανάμεσά τους και επώνυμοι, όπως ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ.

Το κόστος συμμετοχής για την διάρκειας δυόμιση ωρών «διαστημική εκδρομή» ανέρχεται σε 200.000 δολάρια το άτομο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων