Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση καταλήψεων στου Ζωγράφου

Επτά προσαγωγές και μεταφορά 130 μεταναστών στο Αλλοδαπών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, με την διπλή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και στο Δρακοπούλιο Αιμοδοτικό.

Το Δρακοπούλιο Αιμοδοτικό ήταν υπό κατάληψη από τον Φλεβάρη, ενώ η Βίλα Ζωγράφου από το 2012. Μολονότι την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης δεν υπήρχε κόσμος μέσα, άτομα ενημερωμένα από ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου μετέβησαν στο σημείο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν επτά προσαγωγές και να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας στα υπό κατάληψη κτήρια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων