Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Έκλεισε και το Popcorn Time – Σε τι θα μετατραπεί το διάσημο site streaming ταινιών

Τέλος εποχής για το δημοφιλέστατο Popcorn Time ή αλλιώς το «Netflix των πειρατών». Από τις αρχές της εβδομάδας η υπηρεσία μπήκε σε περιπέτειες καθώς κάποια από τα μέλη της άρχισαν να αποχωρούν από την ομάδα λόγω νομικών και ηθικών φραγμών. Οι εναπομείναντες developers προσπάθησαν να μεταφέρουν την κυριότητα του domain, αλλά ο πάροχος που τους φιλοξενεί (Gandi) αρνείται να συνεργαστεί.

Μεγάλο πρόβλημα ήταν οι DNS επιθέσεις που δέχτηκε η υπηρεσία και η προσπάθειά της να επικοινωνήσει με το gandi.net που τους φιλοξενεί, να κάνει την πιστοποίηση και να το πείσει ότι θέλει να μείνει online, ήταν άκαρπη. Η απενεργοποίηση της υπηρεσίας έγινε από κάποιον developer ονόματι Wally, έκλεισε τους servers και διέγραψε θα μπορούσε να είναι επιβαρυντικό για άλλους developers. O ίδιος έγραψε: «I shutdown all the servers, there is nothing I can do anymore. I deleted any logs that can be harmful for any other dev».

Ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα είναι να μεταφερθεί το website στην κυριότητα όσων μένουν ακόμη στην ομάδα. Οι διάφοροι κλώνοι υπάρχουν, αλλά η ομάδα ανακοίνωσε επίσημα το Butter, το οποίο αναφέρει ότι θα είναι νόμιμο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι μια έκδοση του Popcorn Time η οποία όμως κάνει τους χρήστες της λιγότερο επιφυλακτικούς.

Για την ακρίβεια το Butter δεν σκοπεύει να επιτρέπει το streaming παράνομων torrent files, έχει την βασική δομή του Popcorn Time, αλλά αφαιρεί κάποια στοιχεία για να μπορούν οι developers να πειραματιστούν πιο εύκολα. Στόχος του Butter είναι να είναι είναι ένα open source code, που θα επιτρέψει τη δημιουργία επιπλέον κλώνων-προγραμμάτων που δίνουν τη δυνατότητα να γίνεται streaming μέσω browser χωρίς το κατέβασμα torrent files.

HTML tutorial

Η ομάδα του Butter θα διαθέσει μια εφαρμογή η οποία θα κάνει stream video από Vodo.net και υλικό από Internet Archive, σκοπός είναι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε υλικό που δεν είναι παράνομο και δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.

Προς το παρόν και το Butter αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας, είναι διαθέσιμο στο GitHub και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να επιβιώσει. Πάντως το Popcorn Time αποτελεί παρελθόν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων